onsdag 22 april 2009

We had a good run

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga...Det mesta känns väldigt konstigt. Mest konstigt är det att bli av med en så bra vän så här tidigt i livet. Det är så jävla orättvist. Okej om vi hade vart 85 bast och pekat finger åt varandra varje gång vi sågs, men inte under dessa omständigheter...inte nu.

Jag trodde aldrig att jag skulle få samtalet som säger att de har hittat min bästa kompis döda kropp flytandes i en tjärn. Det som gör mest ont av allt är att jag vet att Jimmy av alla platser att dö på/hittas vid, inte är en iskall tjärn i Ludvika. Jimmy hatade att bada. Jag har känt Jimmy i över 12 år och under dessa 12 år lovar jag att jag kan räkna alla gånger vi badat tillsammans på mina händer. Ni kanske ser det som en liten sak som inte spelar roll men jag tycker det är grymt, orättvist.

Jimmy vart bara 22 år...tänk er...tjugotvå år gammal. Är det rättvist? Ska det vara så? Jag hoppas att svinet som gjorde detta mot Jimmy åker in för resten av sitt liv. Om inte så hoppas jag att han lider för resten av sitt liv. 

Det värsta med det hela är att jag kan inte tänka mig att Jimmy började slåss med snubben som gjorde vad han nu gjorde mot Jimmy...Jag menar, jag är inte så jävla muskulös men Jimmy var ju ännu mindre. Varför skulle då killen döda Jimmy? Var det kanske en olyckshändelse? Vem vet, jag kanske sitter här och är skitförbannad på vem det nu än är fast Jimmy kanske ramlade och slog i huvudet på en sten i Marnästjärn och ramlade i vattnet.

Jimmy jag tackar dig för den tid vi hade ihop...det var 12 år fyllda med äventyr, olyckor, fyllor och skratt. Jag kommer aldrig glömma alla grillkvällar vi hade, studenten, absinthekvällen, alla sommarnätter då vi smet ut mitt i natten och cyklade runt och bara var ungdomar. Du var en del av min familj och kommer alltid att vara det, jag saknar att du inte längre bara går rakt in när du kommer förbi, utan att knacka...inga konstigheter. Sätter dig ned och äter frukost med mig och mamma. Jag kommer sakna att man jämt hittade dig i köket där du stod och smygåt/drack kolasås och chokladsås om man bara gått ifrån dig en liten stund.

Vem ska jag nu kasta amerikansk fotboll och frisbee med på sommaren? Iofs så kastade vi upp frisbeen på skoltaket förra sommaren men det var våran grej. Att bara stå på baksidan och kasta boll och prata. Det är sånt man gör i Ludvika...det är sånt Jag gör i Ludvika på sommaren.

Jag hoppas du har det bra där du är...här nere är det inte så bra just nu, men det kommer vi igenom ska du se.

När vi var som bäst...

6 kommentarer:

Sandra Li sa...

Det fälls många tårtar när jag läser igenom dina fina ord om Jimmy.

Var stark Alex, för Jimmys skull!

Många Kramar Sandra!

Anonym sa...

Hittade din blogg via en länk på Flashback..
Du skriver så fint om din vän o jag beklagar verkligen det som hänt o att ni fått vänta så länge på att få veta. Styrkekramar från Mia

Camilla sa...

Det var verkligen fina ord du har skrivit om Jimmy. Det är verkligen tragiskt att oskyldiga människor ska behöva råka ut för något så ont till och med i lilla Ludvika.

Kram Camilla

Sanna sa...

Tänker på er alla !
Livet är för orättvist...

Anonym sa...

Hittade din blogg via Flashback.
Det var mycket fint skrivet av
dig till din vän Jimmy!
Tänker på Jimmy hans familj och vänner. Kram

f.d. L-a sa...

mycket vackert skrivet... så länge vi minns så länge lever Jimmy